These are images of our submission to the Air Force Village Chapel design competition in San Antonio, Texas.  The challenge was to design a multi-faith chapel for a community of retired Air Force officers and their families.  Attached to the existing Health Center, our design consisted of two interlocking parabolic barrel vaults formed from standard pre-formed steel panels (similar to quonset huts).

The entry was made up of a large, open-air porch raised on a plinth that looked out onto a new courtyard formed by the chapel and the existing Health Center and Town Center buildings.  The chapel was the third component of the community’s desire to provide for the social, physical and spiritual needs of the residents.

The main nave of the chapel is located in the larger vault with the smaller intersecting creating an ambulatory space and side chapels.  A lower, flat roofed narthex extends back the Health Center and houses the administrative offices off to one side.  A separate, smaller portion of the building comes off the northeast corner and contains the sacristy.

Above is a longitudinal section through the main worship space and below, roof view casting shadows.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s